Docenten

Marco de Vries

“Ik ben geboren in 1986 in Drachten, heb gestudeerd in Groningen en woon momenteel in Annen.

Marco de VriesVan jongs af aan ben ik actief bezig met muziek: tijdens de basisschoolperiode kreeg ik ruim vijf jaar klassiek pianoles. In de periode daarna ontwikkelde ik een zeer brede muzikale interesse en ging mij enkele jaren later toeleggen op gitaar en basgitaar. Om mijn muzikale horizon verder te verbreden heb ik op individuele basis piano- en theorielessen gekregen van een student aan het prins Claus Conservatorium in Groningen met als specialisatie jazzpiano.

Aan de Hanzehogeschool heb ik de opleiding SPH succesvol afgerond. Tijdens deze periode heb ik veel jongeren- en kinderwerk verricht en heb ik gewerkt met allerlei doelgroepen, wat een schat aan ervaring heeft opgeleverd.

Vanaf mijn 15e jaar ben ik als uitvoerend musicus actief in diverse bands en projecten. Ik ben tevens actief als componist en arrangeur.

De laatste jaren ben ik regelmatig gevraagd als gastmusicus voor studiowerk en sinds die tijd heb ik mij ook verdiept in opnametechnieken. Bij diverse bands en projecten, waaronder een aantal afstudeerexamens van conservatoriumstudenten, speel ik regelmatig mee als gast op toetsen, gitaar of bas.

Daarnaast geef ik al enkele jaren met veel plezier gitaar- en pianolessen.

Enkele dagen per week ben ik werkzaam als adviseur/verkoper bij Muziekhuis Dacapo in Nietap.”

 

Specialisaties:

  • Gitaar (zowel akoestisch als elektrisch)
  • Piano (geen klassiek)
  • Bandcoaching

 

 

Elsanne Brinkhuizen

“Ik ben geboren in 1988 en kom oorspronkelijk uit Zuidlaren. Na mijn studie in Groningen zijn we naar Annen verhuisd, waar we met veel plezier wonen.

Elsanne BrinkhuizenAl op jonge leeftijd wist ik dat mijn professionele toekomst zou liggen in de kunst en de muziek: vanaf mijn 5tot mijn 12e jaar heb ik viool gespeeld; daarna heb ik mij bekwaamd op gitaar en piano. Bovendien heb ik veel podiumervaring opgedaan met muziek maken, maar ook met dans.

Na mijn middelbare schoolperiode heb ik gekozen voor een opleiding tot muziekdocente aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ik in 2012 ben afgestudeerd.

Ik ben de afgelopen jaren veel actief geweest als zangeres in diverse bands. Momenteel treden Marco en ik op als muzikaal duo ‘Cover Up’. Daarnaast heb ik veel ervaring opgebouwd in het leiden van koren, en het geven van zangles.

Nu coach ik basisschooldocenten in het geven van muziekles, en geef ik die lessen zelf ook. Verder leid ik de koren van de muziekschool. Ook word ik met regelmaat gevraagd voor leuke (zang)workshops op verzoek (lekker zingen op vrijgezellenfeesten, studiedagen, bedrijfsfeestjes).”

 

Specialisaties:

  • Zang, zowel solo als koorzang
  • Muziekles op de basisschool
  • Workshops op verzoek, voorbeelden:
    • Zangworkshop: lekker zingen met een groep mensen onder professionele begeleiding
    • Muziekworkshop voor basisschooldocenten